2012. 05. 31.

Vendég-Metszés

Úgy látom  a rózsaüzlettel egy időben, nyakamba szakadt az a megtisztelő feladat is, hogy a barátaimnál megmetszhetem a rózsákat.




A rózsán látható barna ágak, elfagytak. Ezeket  le kell vágni egészen addig, amíg élő, azaz zöld ágrészt nem találsz. (persze, ha a metszést tavasszal végzed, ahogy kell, nem zavarnak a levelek és jól látható, hogy meddig ment tönkre a rózsád.)
Ez a szegény illatos tearózsa, egy gyönyörű 150 cm-es példány lehetne már korát tekintve, de teljesen rossz helyre van ültetve, mert egy garázsfal árnyékában sínylődik. Az, hogy mégis hoz némi virágot, csakis annak köszönhető, hogy reggel pár óra napsütés éri, ám ez nem elég neki. A régifajta tearózsáknak sok napsütésre van szükségük. Ma már vannak félárnyék tűrő rózsák is, érdemes lenne egy olyanra kicserélni.



Azért remélem a hatásomra is, de a rózsákra elkezdtek jobban odafigyelni a barátaim. Ilyen csodákat mutogatnak nekem, miközben azt mondják ők nem is értenek a rózsához. Ha szakértelem nélkül ilyen szép, képzeld el milyen lenne, ha még egy kicsit értenél is hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése