2013. 04. 17.

Születésnap - ,,Nekem higgyél, parasztnak!"

Ma van a születésnapom, és nincs is szebb ajándék, mint hogy kész van a FÖLDEM! Az új terület, ahol új kertet ültethetek, új növényekkel! És most nem díszkertet, hanem a régen vágyott zöldséges kertet valósíthatom meg!!! :-)
 A föld jó, a nap járása tökéletes, víz van, magok, palánták előkészítve, fóliasátor beígérve!
Itt lesz a 10 méter hosszú fűszernövény ágyás. Rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, szurokfű, stb. Az a legjobb, hogy most több csomag magot is kell vennem, mert akkora a terület, holott eddig néha, meg egy csomag vetőmagból is maradt, mert egyszerűen nem volt hova ültetnem...hát ennek most vége! nagy térigényű tökben, cukkiniben és rebarbarában is gondolkodhatok, és az apukám kedvencét a krumplit is ültethetem! Sőt kukoricát és sárga dinnyét is! A megmaradt szőlődrótokra fogom futtatni az uborkát és a kerítést körben babbal és hajnalkával takarom.
 Ha nem is úgy alakul majd minden ahogy tervezem, akkor is szép lesz a kert, mert egyszerűen nem lehet csúnya a sok virág és zöldségnövény együtt, és jó tapasztalatszerző év lesz. Végre kipróbálhatom hogy igaz-e a sok ,, Nekem higgyél parasztnak! " tanács, amit eddig hallottam életemben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése